Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Aldri har behovet vært større for et globalt orientert magasin

22. desember kom nyheten om at miljøbevegelsens klimasøksmål ble avvist av Høyesterett. Det er dårlig nytt for global oppvarming. År 2020 er det varmeste året noensinne, melder Meteorologisk institutt nå i romjula.
 
Korona-pandemien har preget også våre spalter. Vi fikk penger fra Fritt Ord til en reportasjeserie om hvordan pandemien preget ulike deler av verden. Våre lesere fikk tilgang til individuelle historier om mennesker og lokalsamfunn som forsøkte å stå sammen i kampen mot den usynlige fienden.
 
Tilgangen på vaksiner viser – og øker – den enorme ulikheten mellom fattige og rike land. Mens enkelte land har hamstret doser nok til å kunne vaksinere egen befolkning flere ganger i løpet av år 2021 vil andre land ikke klare å vaksinere egen befolkning overhodet.
 
Med de utfordringer som 2020 ga oss fikk konspirasjonsteorier ekstra god grobunn. Derfor var det også så viktig med artikkelserien fra John Færseth og Maren Sæbø, som gjennom 2020 forklarte oss bakgrunn for konspirasjoner rundt vaksiner og FNs agenda 2030.
 
Aldri før har flere mennesker vært på flukt, 1% av verdens befolkning er enten en flyktning, asylsøker, internt fordrevet eller statsløs. I 2021 vil vi fortsette å sette søkelys på ulike deler av denne krisen; Kristina Quintano vil rapportere fra krisen som pågår hver eneste dag på Middelhavet. Maren Sæbø vil grave i EUs forsøk på å stanse flyktninger og migranter før de når Europa.
 
Les: «Det skjedde i våre dager»
 
Når vi skriver år 2021 er det kun ni år til FNs bærekraftsmål skal være nådd. Progresjonen for 17 mål for verdens utvikling har fått seg en knekk under koronapandemien. Her hjemme har Regjeringen manglet en handlingsplan for de målene som FN har gitt Erna Solberg særskilt ansvar for internasjonalt. Målene i Parisavtalen nås kun med drastiske klimagassutslipp, og koronapandemien har bremset våre utslipp.
 
Samarbeidet med Kjetil Aasmundsson og Naturpress er avgjørende for at Transit magasin skal være det magasinet som gir deg viktigste bakgrunn og nyheter om og klima- og miljø, og de enkelte bærekraftsmålene. Andrew P. Kroglund er fast spaltist og kommentator med en dybdekunnskap og breddeerfaring få andre har på global utvikling og bærekraft. Med Fredrik Giertsen som kulturredaktør utforsker vi det globale perspektivet på kultursektoren, noe ingen andre norske redaksjoner gjør i dag.

Våre lesere skal også i 2021 kjenne oss på tre hovedspor:

1: Transit magasin ønsker å være det globale reportasjemagasinet. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. 

2: Transit magasin er det uavhengige bransjemagasinet – lokalavisen – for norske organisasjoner, bedrifter og virksomheter som jobber internasjonalt. Stikkord er kunnskap, teknologi, økonomi, menneskerettigheter, klima- og miljø, freds- og sikkerhetspolitikk, demokrati og sosial utvikling.

3: Transit magasin er det eneste norske magasinet som satser på global journalistikk. Det er i norsk offentlighet helt nødvendig med en publikasjon som setter journalistikken og de globale spørsmålene først. Vår metode er grundig journalistikk, arbeid etter pressens etiske kjøreregler og Vær varsom-plakaten.

Ingenting av dette er mulig uten at dere lesere er med på satsingen; journalistikk er ikke gratis. Våre abonnenter er våre viktigste støttespillere. Det er dere som muliggjør at Norge har et globalt orientert magasin. Tegn abonnement. Sørg for at din arbeidsplass annonserer stillinger. Bruk vår annonseplass flittig.

Vi ønsker dere alle et godt nytt år! 

Hilsen Terje Karlsen, ansvarlig redaktør for Transit magasin, og Kjetil F. Aasmundsson, redaktør klima og miljø.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT