Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Klarer vi å nå FNs bærekraftsmål i Norge?

PODKAST: — Norge er på etterskudd med gjennomføringen av FNs bærekraftsmål, mener 38 organisasjoner i en kronikk denne uka.

Riksrevisjonen kritiserer Regjeringen for manglende oppfølging. Sivilsamfunnet har i flere år krevd en handlingsplan. Etterslepet for FNs bærekraftsmål – i Norge – virker å være i startgropa. Målene skal tross alt nåes senest år 2030.

I høst kom Riksrevisjonen med kraftig kritikk av regjeringens håndtering av hvordan vi skal nå FNs bærekraftsmål i Norge. Arbeidet er det planløst og svakt koordinert, sier Riksrevisjonen. Torsdag 11. februar var det stortingsdebatt om riksrevisjonens rapport.

I 2015, når FNs bærekraftsmål ble vedtatt av FNs generalforsamling, ble vår egen statsminister Erna Solberg utnevnt av Antonio Guterres, FNs generalsekretær, til å være leder for den globale pådrivergruppen for FNs bærekraftsmål. En viss diskrepans mellom internasjonale verv og nasjonal oppfølging der altså.

Men nå – etter flere år med krav fra det norske sivilsamfunnet – så kommer snart en nasjonal handlingsplan for hvordan de 17 målene skal nås her i Norge. Mandag 8. februar gikk 38 organisasjoner sammen om en felles kronikk hvor de setter opp konkrete krav til denne handlingsplanen, som kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup skal lede gjennomføringen av. Handlingsplanen gi instrukser på tvers av departementer og sektorer, og Astrup har fått oppgaven å være vår bærekraftsminister.

For å forstå mer om FNs bærekraftsmål, den kommende nasjonale handlingsplanen, og Riksrevisjonens kraftige kritikk, så har vi invitert Kathrine Sund-Henriksen, som er daglig leder for en paraplyorganisasjon ved navn Forum for utvikling og miljø.

Podkasten Grønn og Global gis ut av Transit media AS. Programledere er Kjetil Aasmundsson og Terje Karlsen. Vi tar gjerne imot innspill til temaer og gjester i kommentarfeltet, og du kan faktisk også levere inn en talemelding på podkastens hjemmeside.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT