EU-parlamentariker Malin Björk fra Vänsterpartiet i Sverige: – Hvorfor har ikke forsvaret konkrete mål for å redusere sine utslipp? Foto: Vänsterpartiet
De totale klimagassutslippene fra militæret i EU-landene er på om lag 25 millioner tonn CO2-ekvivalenter (2019). Det tilsvarer utslipp fra 14 millioner fossilbiler. Tallene er beregninger, og hentet fra rapporten “The Carbon Footprint of Europe’s military sector”, som GUE/NGL har bestilt. GUE/NGL er fellesorganisasjonen for medlemmer i Europaparlamentet med tilhold på venstresiden. Beregningene er gjort uten at […]
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. Velg blant Abonnement eller Årsabonnement. Allerede abonnent? log in
Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!