Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Elisabeth Onsum blir ny redaktør i Bistandsaktuelt

Onsum tar over redaktørstolen i Bistandsaktuelt den 1. juni. Hun kommer fra stillingen som journalist og fungerende nestleder i NRKs utenriksredaksjon.

– Jeg føler meg veldig heldig som har fått denne jobben. En perfekt kombinasjon av utvikling, verden og journalistikk, og jeg ser frem til å jobbe med den kompetente gjengen i Bistandsaktuelt, sier Onsum.

Hun har jobbet 16 år i NRKs nyhetsavdeling i ulike redaksjoner, de siste tre årene som vaktsjef i Urix.

– Jeg tror det er større rom for den gode journalistikken fra Bistandsaktuelt i det norske medielandskapet, og et potensiale for å nå folk på nye måter. Jeg gleder meg til å løfte dette videre, og rette søkelyset mot de store sakene innen klima, globalt samarbeid og fattigdomsbekjempelse, fortsetter hun.

Elisabeth Onsum tar over redaktørstillingen i Bistandsaktuelt etter Gunnar Zachrisen, som har hatt jobben i over 22 år. Når Onsum tar over stillingen så er det ett år siden stillingen ble utlyst. Zachrisen har uttalt at han fortsetter som journalist i fagbladet, i en redusert stilling.

Onsum studerte pedagogikk og historie, før hun gikk videre med journalistikkstudier på Høgskolen i Volda. Onsum har vært prosjektleder for utviklingsarbeidet av nye Urix på NRK1, og fungert en periode som nestleder. Hun har også vært utenriksjournalist og vaktsjef. I 2019 var hun ansvarlig for Urix-serien «Grenseløs». Hun snakker flytende engelsk og tysk.

Norad-direktør Bård Vegar Solhjell er glad for at Onsum takket ja til stillingen. Han varsler at Norad samtidig vil ta skritt for ytterligere å tydeliggjøre redaksjonens uavhengige stilling i forhold til sin utgiver.

– Elisabeth Onsum har en sterk fagbakgrunn, med lang og bred erfaring fra Norges største mediehus, sier Solhjell.

Bistandsaktuelt er Norads fagblad om norsk og internasjonalt utviklingssamarbeid. Bistandsaktuelt er 100% eid og finansiert av Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid, som er underlagt Utenriksdepartementet.

– Samtidig som hun tilsettes opprettes det et styre som vil sikre en ytterligere profesjonalisering og uavhengighet for Bistandsaktuelt, og Onsum vil få en nøkkelrolle i å videreutvikle journalistikken for fremtiden, sier Solhjell.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT