Line Hegna er SAIHs nye daglige leder

I april starter Line Hegna som daglig leder for SAIH, Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Redd Barna, og det siste året som selvstendig næringsdrivende.

— Jeg har jobbet for SAIH før, og det kjennes litt som å komme hjem, sier Hegna til Transit magasin.

— Nå ser jeg fram til å bli kjent med alle deler av organisasjonen på nytt. Jeg gleder meg til å dykke inn i smått og stort og finne ut av hvordan jeg best kan bidra med min kompetanse og erfaringer for å ta SAIH videre i den veldig spennende utviklingen organisasjonen er i.

— Det går jo en ganske tykk, rød tråd gjennom arbeidslivet mitt, sier den nye SAIH-sjefen.

En kikk på hennes CV forteller om en som har hatt kommunikasjon og ledelse i internasjonale organisasjoner som sitt felt i to tiår; Hegna kommer fra jobben som kommunikasjonssjef i Redd Barna, hvor hun jobbet i over ni år. Det siste året har hun jobbet frilans og med egne prosjekter.

Hegna har tidligere jobbet for FNs utviklingsprogram (UNDP), og vært kommunikasjonssjef for nettopp SAIH fra 2004 til 2005.

Hvilke utfordringer står du overfor som ny daglig leder i SAIH?

— Som for så mange andre, er det nok den nye pandemirealiteten som er den mest umiddelbare utfordringen. Jeg tror vi ennå bare ser omrisset av de fulle konsekvensene globalt – økonomisk, politisk og sosialt, sier Hegna.

— Sammen med de nye kollegaene mine og partnerne i SAIH, skal jeg gjøre mitt for å finne gode veier framover i et uoversiktlig landskap. Og som daglig leder, vil jeg jo også være særlig opptatt av hva et år på hjemmekontor har gjort med arbeidsmiljøet. Vi er mange som kjenner på slitasje, og en prioritet for meg vil definitivt være at folk skal ha det godt på jobb også framover, selv i uvanlige tider.

Hegna starter i sin nye jobb den 6. april, og tar over etter Milena Tevanovic.