Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Leger Uten Grenser vitne til drap i Tigray

«Vi er forferdet over den fortsatte volden i Tigray-regionen i Etiopia. Tirsdag 23.mars var vi vitne til drap på minst fire menn som ble dratt ut av offentlige busser og henrettet av soldater mens våre ansatte var til stede. En av våre ansatte ble også angrepet.» skriver Leger Uten Grenser på sine nettsider.

Hendelsen fant sted på veien mellom Mekele og Adigrat. Tre ansatte fra Leger Uten Grenser reiste i en tydelig merket bil, og på veien passerte de det som så ut som et nylig bakholdsangrep på en etiopisk militærkonvoi av en annen væpnet gruppe. Soldater hadde blitt såret og drept og militære kjøretøy var fortsatt i brann.

Etiopiske soldater på stedet stoppet Leger Uten Grenser-bilen og to minibusser som kjørte bak. Soldatene tvang passasjerene til å forlate minibussene. Mennene ble skilt fra kvinnene, og kvinnene fikk lov til å forlate stedet. Rett etter ble mennene skutt.   

«Våre ansatte fikk også lov til å forlate stedet, men så likene til de drepte på siden av veien. Et lite stykke lenger unna ble våre ansatte igjen stoppet av soldater. De trakk sjåføren vår ut av kjøretøyet, slo ham med baksiden av en pistol og truet med å drepe ham. Til slutt fikk sjåføren komme seg inn i bilen igjen, og teamet vårt kunne returnere til Mekele. Teamene våre er sterkt preget etter å ha vært vitne til disse meningsløse drapene», skriver Leger Uten Grenser i en nyhetsmelding på egne nettsider.

«Denne forferdelige hendelsen understreker ytterligere behovet for å beskytte sivile under den pågående konflikten i Tigray-regionen, samt at alle væpnede grupper i denne konflikten må respektere og beskytte helsesentrene og helsearbeiderne», avslutter hjelpeorganisasjonen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT