Foto: Leger Uten Grenser

«Vi er forferdet over den fortsatte volden i Tigray-regionen i Etiopia. Tirsdag 23.mars var vi vitne til drap på minst fire menn som ble dratt ut av offentlige busser og henrettet av soldater mens våre ansatte var til stede. En av våre ansatte ble også angrepet.» skriver Leger Uten Grenser på sine nettsider.

Hendelsen fant sted på veien mellom Mekele og Adigrat. Tre ansatte fra Leger Uten Grenser reiste i en tydelig merket bil, og på veien passerte de det som så ut som et nylig bakholdsangrep på en etiopisk militærkonvoi av en annen væpnet gruppe. Soldater hadde blitt såret og drept og militære kjøretøy var fortsatt i brann.

Etiopiske soldater på stedet stoppet Leger Uten Grenser-bilen og to minibusser som kjørte bak. Soldatene tvang passasjerene til å forlate minibussene. Mennene ble skilt fra kvinnene, og kvinnene fikk lov til å forlate stedet. Rett etter ble mennene skutt.   

«Våre ansatte fikk også lov til å forlate stedet, men så likene til de drepte på siden av veien. Et lite stykke lenger unna ble våre ansatte igjen stoppet av soldater. De trakk sjåføren vår ut av kjøretøyet, slo ham med baksiden av en pistol og truet med å drepe ham. Til slutt fikk sjåføren komme seg inn i bilen igjen, og teamet vårt kunne returnere til Mekele. Teamene våre er sterkt preget etter å ha vært vitne til disse meningsløse drapene», skriver Leger Uten Grenser i en nyhetsmelding på egne nettsider.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

«Denne forferdelige hendelsen understreker ytterligere behovet for å beskytte sivile under den pågående konflikten i Tigray-regionen, samt at alle væpnede grupper i denne konflikten må respektere og beskytte helsesentrene og helsearbeiderne», avslutter hjelpeorganisasjonen.

Kjære leser. Vi har ingen millionærer i ryggen. Våre lesere er våre viktigste støttespillere, nå trenger vi din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Tusen takk!