Agnès Callamard, FNs spesialrapportør for utenom rettslige og vilkårlige henrettelser, blir nå Amnesty Internationals generalsekretær. Her er hun avbildet på den globale konferansen for mediefrihet i London i 2019. Foto: Wikimedia / Britisk UD / CC BY 2.0
Hun er kjent som FN-granskeren som ledet etterforskningen av drapet på Jamal Khashoggi.
Kjære leser - for tilgang til denne artikkelen må du logge inn. Velg blant Abonnement eller Årsabonnement. Allerede abonnent? log in
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)