Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Gameren «Nyhrox» blir ungdoms-ambassadør for UNICEF

I fjor donerte han 300.000 kr til UNICEF, nå er verdensmesteren i Fortnite Emil Bergquist Pedersen (19), også kjent som «Nyhrox», blitt UNICEF Norges nye Youth Advocate.

Som «Youth Advocate» for UNICEF Norge, skal Emil Bergquist Pedersen være et forbilde for barn og unge. Han vil jobbe for å øke voksnes bevissthet når det gjelder hvordan barn og unge lever i sin digitale verden og hva de trenger av støtte og tilrettelegging fra voksne:

— Det føles godt og riktig å støtte UNICEF som jobber for at barn i hele verden skal ha det bra, og få en god start på livet. Jeg vil ønske å være et godt forbilde, og ta aktivt ansvar for inkludering og vennskap på nett, sier Nyhrox, eller Emil Bergquist Pedersen som han egentlig heter.

— Jeg håper å kunne være med å arbeide for gode holdninger, god oppførsel og mot rasisme og diskriminering i spillverden slik at det blir en trygg arena. Jeg opplever ikke at det skjer så mye i form av ord, men handlinger som følge av fordommer, sier den nye Youth Advocate.

Sommeren 2019 vant Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen 13 millioner kroner og tittelen «verdensmester» i Fortnite. Pedersen er del av e-postlaget «Nordavind».

E-sport er en hurtigvoksende bransje med over 3,4 milliarder spillere verden over.

— Det er så bra å ha med folk som Emil på laget, som kjenner oss godt, og som vil være med på UNICEFs arbeid. Gaming er en fascinerende del av livet til mange barn og unge, med et fantastisk potensial, men også en del utfordringer for barn og voksne, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF.

UNICEF internasjonalt jobber nå aktivt med e-sport og spillindustrien, når det gjelder barns rettigheter, både i produksjon og promotering av spill rettet mot barn og unge.

— Emil er opptatt av hvordan unge kan være gode forbilder og ta aktivt ansvar for seg selv og andre på nettet. Han synes vårt arbeid for å forebygge mobbing og vårt fokus på digitale klasseskiller og trygghet på nett er spennende og viktig. Vi ser fram til å samarbeide med Emil Bergquist Pedersen, sier direktør for barns rettigheter og bærekraft Kristin Oudmayer i UNICEF.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT