Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Irak: Tusenvis av barn smittet av mutantvirus

Redd Barna advarer om at et økende antall irakiske barn og spebarn er korona-smittet og har mistet livet. Samtidig sprer den britiske korona-varianten seg raskt i landet.

— Vi har sett barn helt ned i tiårsalderen bli innlagt på sykehus, og det er langt flere barn med korona ved primærhelsetjenester og på barnesykehus enn tidligere. Vi er bekymret for at mange barn vil bli smittet uten mulighet for å testes eller isolere seg, sier Dr. Taha Abdulmawjoud fra Ninawa, som jobber med Redd Barna i Irak. — Risikoen for spredning blant venner og eldre familiemedlemmer er stor, sier han.

I løpet av to uker ble nesten 2.000 barn under ti år koronasmittet i Irak. Helsedepartementet i landet melder om tusenvis av smittetilfeller blant barn siden 15. mars, dagen det ble offentliggjort at den britiske virusvarianten var oppdaget i Irak. Antallet smittede barn under ti år økte fra 11.699 tilfeller per 11. mars til 13.546 den 24. mars. Det er en økning på 15,7 prosent på bare to uker.

— Vi er bekymret for at den nye varianten vil begynne å spre seg uoppdaget blant barn. Det kan få store konsekvenser, og det er bare et spørsmål om tid før Iraks helsevesen blir overbelastet, sier Ishtiaq Mannan, Redd Barnas landdirektør i Irak.

Flere leger har fortalt til Redd Barna at de ser et økende antall innleggelser av barn med covid-19 på sykehusene. De frykter at dette bare er toppen av isfjellet. Mange smittetilfeller blir ikke offisielt registrert fordi den smittede aldri kommer til et sykehus, eller bare blir gitt diagnosen på et apotek eller ved en klinikk.

Redd Barna i Irak ber om at landets helsedepartement prioriterer å vaksinere helsearbeidere i frontlinjen og andre i risikogrupper, deretter lærere og andre som er i direkte kontakt med barn.

Korona-statistikk for Irak:

[cec_corona country_code=IQ title=true states=false country_name=true active_items=»update_time, confirmed, deaths, case_per_m, deaths_per_m, tests, tests_per_m»]


Denne artikkelen er basert på en pressemelding fra Redd Barna.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT