Audun Lysbakken benyttet også sin 1. mai-tale 2021 til å minne om okkupasjonen av Vest-Sahara.

Etter at Kristelig Folkepartis landsmøte sist helg vedtok en sterk Vest-Sahara-uttalelse har nå fem partier vedtatt posisjoner om okkupasjonen hittil i årets landsmøtesesong.

KrF vedtok i sitt partiprogram for 2021-2025 at de vil «anerkjenne Vest-Saharas rett til folkeavstemning om egen selvstendighet«.

Arbeiderpartiet vedtok på sitt landsmøte 15-17. april en uttalelse som blant annet understreker at “Marokko-okkuperte Vest-Sahara er Afrika siste koloni. Den marokkanske okkupasjonen er i strid med folkeretten. 29. april er det nøyaktig 30 år siden FNs sikkerhetsråd opprettet MINURSO-operasjonen for å tilrettelegge for en folkeavstemning om Vest-Saharas framtid. Folket Vest-Sahara venter fremdeles. De må selv få avgjøre sin egen framtid«.

SVs landsmøte 23.-25. april vedtok i sitt program at partiet støtter «Vest-Saharas rett til en folkeavstemning om sitt eget lands uavhengighet«. Dette ble fulgt opp av SV-leder Audun Lysbakken på hans 1.mai-appell

MDGs landsmøte 25.-28.mars vedtok at partiet vil arbeide for at det skal bli slutt på okkupasjonen av Vest-Sahara, mens Rødts landsmøte 4-7. mars førte inn i sitt program at partiet vil “utvikle samarbeid med Vest-Sahara” og “fremme tiltak mot okkupasjon og undertrykking”.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars
Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)