Israel holder 13 palestinske journalister i forvaring

To palestinske journalister ble arrestert av israelske sikkerhetsstyrker i Jerusalem 27. mai. Dermed er antallet palestinske journalister i israelsk forvaring nå oppe i 13, melder Reportere Uten Grenser.

De to journalistene fra Alkofiya TV ble arrestert i Sheikh Jarrah-distrikitet i Øst-Jerusalem, mens de dekket den spente situasjonen i bydelen. Det er reporter Zaina Halawani og kameramann Wahbi Mikeh som ble arrestert av israelsk politi.

Reportere uten grenser (RSF) fordømmer Israels misbruk av administrativ forvaring av palestinske journalister. Les hele saken hos RSF.org.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)