Lindis Hurum på redningsskipet Argos, 26. august 2015. Foto: Francesco Zizola/ Leger Uten Grenser

Lindis Hurum blir ny generalsekretær i den norske avdelingen av Leger Uten Grenser fra 1.oktober. Hun overtar etter nederlandske Erwin van’t Land.

— Motivasjonen er den samme som da jeg reiste for første gang: At mennesker som lever i kriser og katastrofer får helsehjelp, og at jeg kan være en talsperson så deres stemme blir hørt. Noen ganger holder det ikke med legehjelp, men det trengs politisk endring, sier den påtroppende generalsekretæren til Bistandsaktuelt.

Hurum har jobbet i noen av verdens mest krevende humanitære kriser. I de 15 årene hun har jobbet for organisasjonen har Hurum vært på 22 forskjellige oppdrag av ulik varighet.

LES INTERVJU MED LINDIS HURUM I BISTANDSAKTUELT, 8. juni.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)