Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Naja Amanda Lynge Møretrø er ny leder i Changemaker

1. juli tar Naja Amanda Lynge Møretrø over som leder Changemaker.

Møretrø tar over som leder etter Embla Regine Mathisen, og skal det neste året styre organisasjonen sammen med 1. nestleder, Matilde Angeltveit og 2. nestleder, Marte Hansen Haugan. Møretrø ble valgt på Changemakers årssamling 4. til 6. juni.

– Changemaker har i en årrekke bevist at unge faktisk kan forandre verden til det bedre. Det var også hovedgrunnen til at jeg valgte å engasjere meg her, sier den nyvalgte lederen.

Møretrø kommer fra Kristiansand og ble aktiv i Changemaker i 2018. Siden den gang har hun blant annet vært nestleder og sentralstyremedlem i organisasjonen. I 2019 representerte hun Changemaker under FNs klimatoppmøte i Madrid (COP25).

– Som leder vil jeg jobbe for at flere unge får muligheten til å engasjere seg på en meningsfull måte i kampen for global rettferdighet. Vi har store utfordringer foran oss nå og i årene som kommer, med klimakrise, fattigdomskrise og global ulikhet. For å løse disse utfordringene trenger vi at unge roper høyt og får de verktøyene de trenger for å presse på for varig endring, sier Møretrø i en uttalelse på Changemakers nettsider.

Det siste året har Møretrø ledet Changemakers politiske utvalg for klima og miljø. Changemaker er Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT