PÅTROPPENDE LEDERTRIO: Naja Amanda Lynge Møretrø (midten) er valgt som ny leder i Changemaker. Med seg i ledergruppa får hun 1. nestleder, Matilde Angeltveit (t.v.) og 2. nestleder, Marte Hansen Haugan (t.h.). Foto: Changemaker / Stian Fossum Larsen

1. juli tar Naja Amanda Lynge Møretrø over som leder Changemaker.

Møretrø tar over som leder etter Embla Regine Mathisen, og skal det neste året styre organisasjonen sammen med 1. nestleder, Matilde Angeltveit og 2. nestleder, Marte Hansen Haugan. Møretrø ble valgt på Changemakers årssamling 4. til 6. juni.

– Changemaker har i en årrekke bevist at unge faktisk kan forandre verden til det bedre. Det var også hovedgrunnen til at jeg valgte å engasjere meg her, sier den nyvalgte lederen.

Møretrø kommer fra Kristiansand og ble aktiv i Changemaker i 2018. Siden den gang har hun blant annet vært nestleder og sentralstyremedlem i organisasjonen. I 2019 representerte hun Changemaker under FNs klimatoppmøte i Madrid (COP25).

– Som leder vil jeg jobbe for at flere unge får muligheten til å engasjere seg på en meningsfull måte i kampen for global rettferdighet. Vi har store utfordringer foran oss nå og i årene som kommer, med klimakrise, fattigdomskrise og global ulikhet. For å løse disse utfordringene trenger vi at unge roper høyt og får de verktøyene de trenger for å presse på for varig endring, sier Møretrø i en uttalelse på Changemakers nettsider.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

Det siste året har Møretrø ledet Changemakers politiske utvalg for klima og miljø. Changemaker er Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)