Disse bildene er fra redningsaksjonen utført av SOS Méditerranée og Ocean Viking 4. juli. Foto: Flavio Gasperini / SOS Méditerranée

Det norskeide skipet, som opereres av SOS Méditerranée, befant seg torsdag i Middelhavet mellom Malta og den italienske øya Lampedusa, sør for Sicilia. Ifølge SOS Méditerranées redningskoordinator, Luisa Albera, hadde de torsdag rettet fem forespørsler til europeiske havnemyndigheter om å få gå til kai, men ingen av disse var besvart.

Skipet er omsider til kai i byen Augusta på Sicilia.

Blant de 573 migrantene om bord er 369 menn, kvinner og barn som ble reddet fra en skrøpelig trebåt som var i ferd med å kantre i Middelhavet søndag 4. juli.

– Vi kommer til å gå tom for matrasjoner fredag og vil fra lørdag av ikke lenger kunne dekke de ernæringsmessige behovene til de overlevende, sa Albera fredag 9. juli. – Det er umenneskelig å la de overlevende vente på dekket til vårt skip, der de er utsatt for sol og vær, sa Albera.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

LES OGSÅ: Libysk kystvakt åpnet ild mot båtflyktninger. Nå skal italienske myndigheter etterforske hendelsen

Onsdag forrige uke hoppet en av migrantene over bord i fortvilelse, men han ble reddet av mannskapet på Ocean Viking.

Minst 880 flyktninger og migranter har hittil i år omkommet i forsøk på å ta seg til Europa fra Nord-Afrika, ifølge Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen (IOM).

SOS Méditerranée anklager EU-land for å unnlate å samordne redningsoperasjoner i den hensikt å skremme folk fra å prøve seg. De beskylder også libyske myndigheter for å sende folk tilbake til Libya selv om båtene deres er oppbrakt i europeisk farvann.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)