Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Ocean Viking til kai i Italia med 573 migranter

Redningsskipet Ocean Viking får legge til kai på Sicilia. Skipet var i ferd med å gå tom for matrasjoner.

Det norskeide skipet, som opereres av SOS Méditerranée, befant seg torsdag i Middelhavet mellom Malta og den italienske øya Lampedusa, sør for Sicilia. Ifølge SOS Méditerranées redningskoordinator, Luisa Albera, hadde de torsdag rettet fem forespørsler til europeiske havnemyndigheter om å få gå til kai, men ingen av disse var besvart.

Skipet er omsider til kai i byen Augusta på Sicilia.

Blant de 573 migrantene om bord er 369 menn, kvinner og barn som ble reddet fra en skrøpelig trebåt som var i ferd med å kantre i Middelhavet søndag 4. juli.

– Vi kommer til å gå tom for matrasjoner fredag og vil fra lørdag av ikke lenger kunne dekke de ernæringsmessige behovene til de overlevende, sa Albera fredag 9. juli. – Det er umenneskelig å la de overlevende vente på dekket til vårt skip, der de er utsatt for sol og vær, sa Albera.

LES OGSÅ: Libysk kystvakt åpnet ild mot båtflyktninger. Nå skal italienske myndigheter etterforske hendelsen

Onsdag forrige uke hoppet en av migrantene over bord i fortvilelse, men han ble reddet av mannskapet på Ocean Viking.

Minst 880 flyktninger og migranter har hittil i år omkommet i forsøk på å ta seg til Europa fra Nord-Afrika, ifølge Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen (IOM).

SOS Méditerranée anklager EU-land for å unnlate å samordne redningsoperasjoner i den hensikt å skremme folk fra å prøve seg. De beskylder også libyske myndigheter for å sende folk tilbake til Libya selv om båtene deres er oppbrakt i europeisk farvann.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT