Kritikk av Yara: Lobber for skifergass, mangler åpenhet, har ikke utfasingsplan for tvilsomme kjemikalier

I en rangering gjort av investorguiden ChemScore blir verdens kjemikalieselskaper målt på ulike kriterier. Norske Yara kommer ikke bare heldig ut.

Framtiden i våre hender skriver om den siste rangeringen som er gjort av ChemScore, og framhever at Yara bare fikk 15 poeng av 48 mulige.

En av årsakene til at scoren er så lav er at selskapet mangler utfasingsplan for produksjonen av kjemikalier som er på EUs liste over særlig bekymringsfulle stoffer. Kritikk rettes også for manglende åpenhet og tidligere korrupsjonsanklager. I tillegg har Yara blitt anklaget for å drive lobbyvirksomhet for å kunne utvinne skifergass med den omstridte, miljøskadelige teknologien fracking, skriver FIVH.

Yara er et av verdens største kjemikalieselskaper, og den største produsenten av kunstgjødsel i verden.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)