Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Marburgvirus påvist i Vest-Afrika

Det første tilfellet av den dødelige og svært smittsomme Marburg-virussykdommen er påvist i Vest-Afrika, nærmere bestemt Guinea, opplyser WHO.

– Potensialet for at Marburg-viruset spres vidt og bredt betyr at vi må stanse det på veien, sier Matshidiso Moeti, Verdens helseorganisasjons (WHO) regionaldirektør for Afrika.

Marburgvirus er beslektet med ebolavirus og kan forårsake blødningsfeber med en dødelighet på opptil 80–90 prosent.

Guineanske myndigheter har bekreftet at det ble påvist Marburg-smitte i en pasient som døde i Gueckedou sør i landet, opplyser WHO mandag kveld.

Innsatsen er i gang for å finne personene som pasienten kan ha vært i kontakt med. Samtidig setter myndighetene i gang en offentlig opplysningskampanje for å spre bevissthet om sykdommen og bidra til å stanse smittespredning. Et første team med WHO-eksperter er ankommet Guinea for å bidra i innsatsen.

For bare to måneder siden erklærte WHO slutten på Guineas andre ebolautbrudd, som startet i Gueckedou i fjor og krevde tolv menneskeliv.

Marburg-virussykdom ble først påvist som følge av to utbrudd knyttet til laboratoriearbeid med forsøksaper fra Uganda som fant sted samtidig i 1967 i tyske Marburg og i Beograd i Serbia.

Det største utbruddet i nyere tid var i Angola i 2005. Det krevde over 300 menneskeliv.

Viruset smitter mennesker fra en flaggermusart og sprer seg mellom mennesker gjennom direkte kontakt med kroppsvæsker fra smittede.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT