Redd Barna fortsetter sin virksomhet i Afghanistan

Redd Barna bekrefter at de blir værende i Afghanistan tross konflikten i landet, og at de vil gjenoppta sitt programarbeid så snart som mulig.

Organisasjonen er bekymret for barnas velferd i landet, skriver de i en pressemelding. 75.000 barn antas å ha flyktet fra hjemmene sine den siste måneden.

– Det har aldri vært noe tidspunkt der det har vært viktigere at vi understreker vår dedikasjon til det afghanske folk og vår forpliktelse om å bli i landet. Redd Barna i Afghanistan vil ikke forlate sitt areid, de ansatte eller lokalsamfunnene vi har tjent siden 1976, sier landdirektør Christopher Nyamandi i Redd Barna Afghanistan.

Han sier situasjonen for barn allerede var kritisk i Afghanistan før konflikten ble trappet opp. Både tørke og koronapandemi har ført til flere sultne barn og tusener av flere barn som må bo ute uten mat eller medisinsk hjelp.

– For øyeblikket har vi måttet pause mesteparten av våre tjenester på grunn av den aktive konflikten og ustabile situasjonen, men vi skal gjenoppta vårt arbeid så snart det er mulig, sier Nyamandi.