Christine Fossen, portrettfoto
Tidligere politimester Christine Fossen, nyutnevnt sjef for politiet (Police Commissioner) i FN-operasjonen i Sør-Sudan (UNMISS). Foto: Politiet

Tidligere politimester Christine Fossen er utnevnt til stillingen som sjef for politisjef – Police Commissioner – i FN-operasjonen i Sør-Sudan (UNMISS). UNMISS er FNs største fredsbevarende operasjon. Stillingen som Police Commissioner innebærer ledelse av 1908 politimenn og -kvinner i til sammen 10 regioner over hele Sør-Sudan.

– Det er ikke hverdagskost at ledere i norsk politi går inn i stillinger på så høyt nivå i FN. Vi ønsker Christine Fossen lykke til med en spennende og viktig oppgave, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Fossen har siden 2019 vært spesialrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet. Hun er utdannet jurist, og startet i politiet i 1990. 19 av årene har hun vært politimester. Fossen har også vært Head of Mission i Temporary Mission of Hebron (TIPH) og hun har gjennomført UN Senior Mission Leader Course i tillegg til Forsvarets høyskoles sjefskurs.

Hovedformålet med politiets deltakelse i FNs fredsoperasjoner er å bidra til å styrke kapasiteten til politiet i vertslandet, og bidra til utviklingen av en bærekraftig rettsstat.

Annonse
Arabiske filmdager viser det beste fra og om den arabiske verden.  Festivalens 11. utgave blir heldigital og går av stabelen 11.–17. mars på digital.arabiskefilmdager.no.
Arabiske filmdager 11.-17.mars

– Det var flere godt kvalifiserte søkere, og det er svært gledelig at FN valgte Christine Fossen til denne sentrale lederstillingen. Det viser at norsk politi har høy tillit. Utnevnelsen av Fossen er også et viktig bidrag til å styrke kvinneandelen i ledelsen av fredsoperasjonene, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Norsk politi tjenestegjør i dag i fire av FNs fredsoperasjoner; i Colombia (UNVMC), Mali (MINUSMA) og Sudan (UNITAMS), i tillegg til Sør-Sudan.

Annonse
Kjære leser, når du først er her: Transit Magasin har ingen millionærer i ryggen, og vi er helt avhengig av støtte fra våre lesere. Å bli abonnent koster kun 83 kroner i måneden hvis du kjøper for ett år. Pengene går direkte til mer kritisk journalistikk om internasjonale spørsmål.
Du får tilgang til alt innhold - PLUSS (+)