Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Christine Fossen blir sjef for FN-politiet i Sør-Sudan

Tidligere politimester Christine Fossen er utnevnt til stillingen som sjef for politisjef – Police Commissioner – i FN-operasjonen i Sør-Sudan (UNMISS). UNMISS er FNs største fredsbevarende operasjon. Stillingen som Police Commissioner innebærer ledelse av 1908 politimenn og -kvinner i til sammen 10 regioner over hele Sør-Sudan.

– Det er ikke hverdagskost at ledere i norsk politi går inn i stillinger på så høyt nivå i FN. Vi ønsker Christine Fossen lykke til med en spennende og viktig oppgave, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

Fossen har siden 2019 vært spesialrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet. Hun er utdannet jurist, og startet i politiet i 1990. 19 av årene har hun vært politimester. Fossen har også vært Head of Mission i Temporary Mission of Hebron (TIPH) og hun har gjennomført UN Senior Mission Leader Course i tillegg til Forsvarets høyskoles sjefskurs.

Hovedformålet med politiets deltakelse i FNs fredsoperasjoner er å bidra til å styrke kapasiteten til politiet i vertslandet, og bidra til utviklingen av en bærekraftig rettsstat.

– Det var flere godt kvalifiserte søkere, og det er svært gledelig at FN valgte Christine Fossen til denne sentrale lederstillingen. Det viser at norsk politi har høy tillit. Utnevnelsen av Fossen er også et viktig bidrag til å styrke kvinneandelen i ledelsen av fredsoperasjonene, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Norsk politi tjenestegjør i dag i fire av FNs fredsoperasjoner; i Colombia (UNVMC), Mali (MINUSMA) og Sudan (UNITAMS), i tillegg til Sør-Sudan.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT