Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

FN-organisasjon etableres i Møre og Romsdal: – Vinn-vinn-vinn situasjon, sier rådmann

FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv i Norge, UN Global Compact Norge, etablerer eget kontor i Møre og Romsdal.

Kontoret, lokalisert i Kristiansund, blir sentrum for alt av UNGCs arbeid i Møre og Romsdal. Initiativet skal støtte det lokale næringslivet i sin bærekraftsinnsats, skriver organisasjonen på egne nettsider den 2. september.

– Vi har blitt strålende tatt imot av næringslivet, kommunen og andre aktører allerede og gleder oss masse til å jobbe sammen med næringslivet her, sier Oda Bjerkan, leder for regional satsning og politikk i UN Global Compact Norge.  

Satsingen i Kristiansund realiseres på bakgrunn av samarbeid mellom Kristiansund kommune, NEAS, Sparebank1 Nordmøre og Kristiansund og Nordmøre Næringsforum.

– Kristiansund ser med begeistring på økt bærekraftsfokus blant store bedrifter og internasjonalt. Med UN Global Compact Norge på plass i leverandør- og eksportfylket Møre og Romsdal vil vårt næringsliv kunne opprettholde sin konkurransekraft, sier Arne Ingebrigtsen, Rådmann i Kristiansund. 

– Denne etableringen er så nær en vinn-vinn-vinn situasjon det er mulig å komme, legger han til. 

99 % av norske bedrifter er små eller mellomstore bedrifter, såkalte SMBer. 47% av alle ansatte i næringslivet jobber i små eller mellomstore bedrifter, ifølge NHO.  

– Ofte blir det snakket om hva de store gjør for å kutte utslipp og omstille til en mer bærekraftig forretningsmodell. Vi mener at alle de små og mellomstore bedriftene spiller en vel så viktig rolle og at disse må være med på laget skal vi nå forpliktelsene satt gjennom Parisavtalen og bærekraftsmålene innen 2030, sier Kim Gabrielli, administrerende direktør i UN Global Compact Norge. 

Mange små og mellomstore bedrifter har ikke nødvendigvis bærekraftskompetanse innad i bedriften, men må hente den eksternt. Det er her UN Global Compact Norge ønsker å bistå, med etablering og utvikling av bærekraftsarbeid og -aktiviteter, samt rapportering. 

– Fremtidens næringsliv formes og utvikles over hele landet, ikke bare fra storbyene, derfor er det viktig for oss å kunne være enda tettere på våre mange bedriftsmedlemmer her i fremoverlente Møre og Romsdal for å kunne bistå dem i det operasjonelle bærekraftsarbeidet, sier Kim Gabrielli. 

Fakta: Dette er UNGC

  • FNs Global Compact er et globalt nettverk for bedrifter som ønsker å arbeide med samfunnsansvar og bidra til forsvarlig og bærekraftig bedriftspraksis. I dag er Global Compact verdens største initiativ for næringslivets samfunnsansvar.
  • UNGC har 13.000 medlemmer globalt og 300 medlemsbedrifter i Norge.

Kilde: Fn.no og UNGC

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT