Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Arne Røksund blir president i EFTAs overvåkningsorgan ESA

– Jeg gratulerer Arne Røksund med utnevnelsen og ønsker lykke til i et viktig verv, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en uttalelse.

EFTAs overvåkingsorgan ESA skal føre tilsyn med at EØS/EFTA-landene Norge, Island og Liechtenstein etterlever EØS-reglene. Kontrollen skal dekke både hvordan EØS-reglene gjennomføres i nasjonal rett, og hvordan de senere håndheves av nasjonale og lokale myndigheter.

Arne Røksund er i dag departementsråd i Forsvarsdepartementet. Han etterfølger Bente Angell-Hansen som president i ESA.

ESA ledes av et kollegium med tre medlemmer, ett fra hvert av de tre EØS/EFTA-landene. Sammen med Røksund vil ESAs ledelse fra nyttår bestå av Árni Páll Árnason fra Island og Stefan Barriga fra Liechtenstein.

Arne Røksund har vært departementsråd, øverste administrative leder, i Forsvarsdepartementet siden mars 2017. Han har en militær karriere (1984-2011) fram til grad som kontreadmiral og stilling som direktør ved Forsvarets høyskole. Han har vært avdelingssjef for Avdeling for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging i Forsvarsdepartementet, departementsråd i Fiskeri- og kystdepartementet, og assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet.

Røksund er utdannet ved Sjøkrigsskolen og Sjøforsvarets stabsskole del 1, og han har Forsvarets russiskkurs og fransk stabsskole. Røksund har også hovedfag og doktorgrad i historie.

Den formelle utnevnelsen av Arne Røksund som medlem av kollegiet og president i ESA skjedde i dag, men han tiltrer vervene først 1. januar 2022.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT