Rektor ved UiS skal tale på Klimarealistene-arrangement

Rektor Klaus Mohn ved Universitetet i Stavanger (UiS) skal tirsdag holde en liten tale på et møte der klimafornekterne i organisasjonen Klimarealistene lanserer et nytt tidsskrift.

Nettavisen Khrono skriver at det har kommet flere kraftige reaksjoner på dette.

– De andre møtedeltakerne står ikke vanligvis for vitenskapelig etterrettelighet. I beste fall presenterer de håndplukkede fakta, og Klimarealistene er en en organisasjon som driver med hets av klimaforskere, meg inkludert, sier blant annet Eystein Jansen, som er forskningsleder og professor i klimaforskning ved Bjerknessenteret i Bergen.

Førsteamanuensis ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiS, Elisabeth Lund Engebretsen, skriver på Twitter at hun er flau over arbeidsplassen sin, mens førsteamanuensis Åsmund Gjære bruker uttrykket «hinsides»:

Mohn sier til sitt forsvar at hvis ikke han hadde stilt opp, ville panelet vært fritt for kritiske røster.

>> Les hele saken på Khrono.no.