Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Jemen: Sivile i Marib er avskåret fra nødhjelp

Oktober har vært den blodigste måneden på flere år i Marib i Jemen, med mer enn hundre sivile drept eller såret, deriblant flere barn.

– Noen av Jemens mest sårbare sivile i Marib er nå under angrep og avskåret fra livreddende nødhjelp. Antallet sivile skadde og sårede i Marib er rekordhøyt og inkluderer flere barn, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Jemen, Erin Hutchinson.

En million jemenitter har flyktet til Marib fra andre deler av landet i håp om å finne sikkerhet. Mange av disse oppholder seg i overbefolkede leirer og er nesten uten tilgang til rent vann, toaletter og helsetjenester.

– Vi ber nå begge sider i konflikten om å sikre at humanitær hjelp kan komme frem til familier i nød, sier Hutchinson i en pressemelding. – Våre ansatte kan bare nå frem til en veldig liten andel av de menneskene i Marib som nå trenger hjelp, og det vi kan tilby er bare en dråpe i havet sammenlignet med de enorme behovene.

FAKTA: Jemen og Marib

  • 4 millioner mennesker er på flukt innad i landet og to tredeler av befolkningen er avhengig av nødhjelp.
  • 170 mennesker ble drept og såret i Marib i løpet av første halvdel av 2021, det er mer enn de 151 som ble registrert i løpet av 2019 og 2020 tilsammen.
  • Oktober var den blodigste måneden som er registrert, med mer enn 100 mennesker drept eller såret, inkludert flere barn.
  • Marib huser rundt en million internt fordrevne jemenitter.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT