Flyktningleir i Marib. Foto: NRC
Vil du lese mer om dette? Abonnement sikrer mer global journalistikk:

Din støtte er avgjørende, tegn abonnement.

Oktober har vært den blodigste måneden på flere år i Marib i Jemen, med mer enn hundre sivile drept eller såret, deriblant flere barn.

– Noen av Jemens mest sårbare sivile i Marib er nå under angrep og avskåret fra livreddende nødhjelp. Antallet sivile skadde og sårede i Marib er rekordhøyt og inkluderer flere barn, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Jemen, Erin Hutchinson.

En million jemenitter har flyktet til Marib fra andre deler av landet i håp om å finne sikkerhet. Mange av disse oppholder seg i overbefolkede leirer og er nesten uten tilgang til rent vann, toaletter og helsetjenester.

– Vi ber nå begge sider i konflikten om å sikre at humanitær hjelp kan komme frem til familier i nød, sier Hutchinson i en pressemelding. – Våre ansatte kan bare nå frem til en veldig liten andel av de menneskene i Marib som nå trenger hjelp, og det vi kan tilby er bare en dråpe i havet sammenlignet med de enorme behovene.

FAKTA: Jemen og Marib

  • 4 millioner mennesker er på flukt innad i landet og to tredeler av befolkningen er avhengig av nødhjelp.
  • 170 mennesker ble drept og såret i Marib i løpet av første halvdel av 2021, det er mer enn de 151 som ble registrert i løpet av 2019 og 2020 tilsammen.
  • Oktober var den blodigste måneden som er registrert, med mer enn 100 mennesker drept eller såret, inkludert flere barn.
  • Marib huser rundt en million internt fordrevne jemenitter.
Annonse
Den eneste publikasjonen som leverer global journalistikk på norsk. Støtt Transit magasin med et abonnement og sikre deg samtidig tilgang til alt innhold.