Kristina Quintano. Foto: NFFO
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
- Annonse -

Denne uka ble kontrakten signert; Kristina Quintano er ny festivalsjef for sakprosafestivalen i Oslo. 

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) står bak festivalen, som også arrangerer sakprosafestivaler i Stavanger og Trondheim.

– For meg handler sakprosa i stor grad om to ting, den skal både begeistre og forstyrre, og jeg kommer nok til å ha det i bakhodet når jeg nå sakte går i gang med planleggingen. Jeg har lyst til å få til noen av de helt magiske møtene der både de som sitter på scenen og de som er i salen har lyst til å ta med seg samtalen eller debatten videre ut i kvelden, sier den nye festivalsjefen i en uttalelse på NFFOs nettsider.

— Så er det jo en bonus å få arrangere en festival som markerer 10 års jubileum, så vi kan vel si at ett stikkord er fest. Jeg gleder meg virkelig til å kunne invitere til gode samtaler, overraskende møter, musikk og fest.

- Annonse -

Kristina er journalist, oversetter, forfatter og forlegger, er utdannet litteraturviter og driver Quintano Forlag. Som halvt norsk og halvt maltesisk har hun dokumentert flyktningkrisen i Middelhavet i snart tjue år. Hun har jobbet som bistandsarbeider både ved Middelhavet og i Libanon.

Gjennom Facebook-bloggen Budbringeren fra Helvete gir hun daglige oppdateringer fra flyktningkrisen rundt Middelhavet. Bloggen har over 15.000 følgere og i snitt 100.000 visninger daglig. Kristina var den første til å motta den nyopprettede Samtidenprisen som går til mennesker som engasjerer seg i de mest brennende og brennaktuelle spørsmålene i vår tid, og som klarer å sette et viktig tema på dagsorden.

Nylig var hun også en av fem nominerte til prisen Årets modigste kvinne 2021 i magasinet Tara.

- Annonse -Frontrunner.site

Festivalen neste år arrangeres 29. oktober, på Litteraturhuset i Oslo.

- Annonse -
- Annonse -