Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Kristina Quintano blir ny sjef for sakprosafestivalen

Kristina Quintano - også kjent som Budbringeren fra Helvete - blir ny sjef for sakprosafestivalen i Oslo, som fyller 10 år neste år.

Denne uka ble kontrakten signert; Kristina Quintano er ny festivalsjef for sakprosafestivalen i Oslo. 

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO) står bak festivalen, som også arrangerer sakprosafestivaler i Stavanger og Trondheim.

– For meg handler sakprosa i stor grad om to ting, den skal både begeistre og forstyrre, og jeg kommer nok til å ha det i bakhodet når jeg nå sakte går i gang med planleggingen. Jeg har lyst til å få til noen av de helt magiske møtene der både de som sitter på scenen og de som er i salen har lyst til å ta med seg samtalen eller debatten videre ut i kvelden, sier den nye festivalsjefen i en uttalelse på NFFOs nettsider.

— Så er det jo en bonus å få arrangere en festival som markerer 10 års jubileum, så vi kan vel si at ett stikkord er fest. Jeg gleder meg virkelig til å kunne invitere til gode samtaler, overraskende møter, musikk og fest.

Kristina er journalist, oversetter, forfatter og forlegger, er utdannet litteraturviter og driver Quintano Forlag. Som halvt norsk og halvt maltesisk har hun dokumentert flyktningkrisen i Middelhavet i snart tjue år. Hun har jobbet som bistandsarbeider både ved Middelhavet og i Libanon.

Gjennom Facebook-bloggen Budbringeren fra Helvete gir hun daglige oppdateringer fra flyktningkrisen rundt Middelhavet. Bloggen har over 15.000 følgere og i snitt 100.000 visninger daglig. Kristina var den første til å motta den nyopprettede Samtidenprisen som går til mennesker som engasjerer seg i de mest brennende og brennaktuelle spørsmålene i vår tid, og som klarer å sette et viktig tema på dagsorden.

Nylig var hun også en av fem nominerte til prisen Årets modigste kvinne 2021 i magasinet Tara.

Festivalen neste år arrangeres 29. oktober, på Litteraturhuset i Oslo.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT