Colombias femårige «fred», kuppfare i Burkina Faso, opptøyer på Salomonøyene, og Ugandas kamp mot ADF

Hva skjer med verden? med Nik Brandal og Bjørnar Østby.

I ukas episode skal det handle mer om flyktningkrisen i Europa, og den siste tragedien på Den engelske kanal. Vi skal dessuten innom den nye tyske regjeringsplattformen før reisen bærer videre til sydligere strøk. Vi har oppdateringer fra krigen i Etiopia, Colombias fem år lange «fred», Ugandas nært forestående kongolesiske offensiv, og torturanklager mot Interpols nye president.

I ukas tema tillater vi oss å synse litt om fremtiden, og da spesifikt om kuppfaren i blant annet Burkina Faso og Salomonøyene, etter demonstrasjoner og stor uro i begge land den siste uken. Dette og mer i ukas episode av Hva skjer med verden. 

Dette og mer i ukas episode av Hva skjer med verden.

Hva skjer med verden? er podkasten for deg som er interessert i det som rører på seg innen internasjonal politikk, krig og fred (og alt røret midt imellom). Med Bjørnar Østby, Nik Brandal og resten av fagstaben ved institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner ved Oslo Nye Høyskole.

Podkasten gjengis i Transit magasin med tillatelse fra ONH.