Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Raftohuset oppgraderes etter statsbudsjett-enighet

Raftostiftelsen mottar 3 millioner kroner til prosjektering av et oppgradert og utvidet Raftohus på Menneskerettighetenes plass i Bergen, etter budsjettenigheten mellom SV, Ap og Sp.

— Dette er fantastiske nyheter. Raftohuset er kraftsentrum for menneskerettighetsarbeid og demokratiundervisning på Vestlandet. Nå har vi fått klarsignal til å gå i gang med å prosjektere for en helt nødvendig oppussing og utvidelse av Raftohuset. Vi er svært takknemlig til alle som har arbeidet for å få dette til, sier Jostein Hole Kobbeltvedt, daglig leder i Raftostiftelsen, i en uttalelse.

Raftostiftelsen er ett av syv freds- og menneskerettighetsentre i Norge som får støtte fra Kunnskapsdepartementet. De andre sentrene er Det Europeiske Wergelandsenteret (EWC), Nansensenteret, HL-senteret, Narviksenteret, Stiftelsen Arkivet og Falstadsenteret.

Ønsker å være freds- og menneskerettighetssenter på Vestlandet

— Vi opplever en økende etterspørsel etter vår undervisning i demokrati og menneskerettigheter. For å møte etterspørselen er vi helt avhengig av større og bedre undervisningslokaler. Det får vi muligheten til å planlegge for nå, sier Hole Kobbeltvedt.

Sentrene samarbeider tett blant annet om undervisning mot utenforskap og fremmedfiendtlighet (DEMBRA) og demokratilæring på Utøya. Kunnskapsdepartementet har tidligere støttet utvidelse og oppgradering av undervisningslokalene ved flere av sentrene.

— Som freds og menneskerettighetssenteret på Vestlandet har Raftostiftelsen et sterkt faglig fundert undervisningsmiljø innen samfunnsfagsdidaktikk, med kompetanse på klimapedagogikk, undervisning i kontroversielle tema, fordommer, skolevalg og demokratilæring, rasisme, gruppefiendlighet og holocaustundervisning. Dette er høyaktuelle tema og vi skal være en ressurs for skoler over hele Vestlandet på disse områdene, sier Hole Kobbeltvedt.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT