Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

FNs femte miljøforsamling ledes av Espen Barth Eide

Norges klima- og miljøminister Espen Barth Eide har tatt over som president for FNs femte miljøforsamling (UNEA).

Han leder siste etappe av forberedelsene fram til miljøtoppmøtet i Nairobi i Kenya i mars 2022, melder KLD.

– FNs miljøforsamling staker ut kursen for det globale miljøarbeidet. Det er viktig at landene trekker sammen i felles retning og bygge broer for å løse de komplekse klima- og miljøutfordringene vi står ovenfor. Som president vil jeg jobbe for miljøtiltak som verden trenger. Vår klare ambisjon er å sikre at verden får en global plastavtale, sier klima- og miljøminister Barth Eide i en kommentar.

I en plastavtale er produsentansvar et av svarene, understreker Barth Eide.

Den femte miljøforsamlingen skal videre styrke innsatsen for naturen for å oppnå FNs bærekraftsmål om å utrydde fattigdom, samt bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Bevaring av natur er en del av løsningen på mange miljøutfordringer, heter det i omtalen fra KLD, som påpeker at nedbygging av natur forsterker konsekvensene av klimaendringer, forurensning og spredning av miljøgifter.

  • På grunn av pandemisituasjonen har FNs femte miljøforsamling blitt utsatt og delt i to.
  • Den første delen ble holdt virtuelt i februar 2021. Den andre delen finne sted i Nairobi i Kenya fra 28. februar til 2. mars 2022.
  • Forsamlingen er den femte i rekken. På grunn av oppdelingen har møtet fått tilnavnet «UNEA5.2».

Det var vår forrige klima- og miljøminister, Sveinung Rotevatn (V) som ledet første del av FNs femte miljøforsamling. Rotevatn ble avløst av Espen Barth Eide som klima- og miljøminister etter høstens stortingsvalg.

Miljøforsamlingen i 2022 vil også markere 50-årsjubileet for FNs miljøprogram (UNEP), som ble etablert på Stockholmskonferansen i 1972. I tillegg skal Sverige være vertskap for 50-årsmarkeringen av selve Stockholmkonferansen i juni 2022.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT