Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

Nå utvider FORUT psykisk helse-tilbud i Nepal

FORUT mottar 10 millioner kroner fra Norad til å bygge ut psykisk helse-tjenester i Nepal. Helsevesenet skal rustes opp for å bedre kunne drive både forebygging og behandling av dårlig psykisk helse.

– Dette er en historisk avtale for FORUT, der vi i samarbeid med norske myndigheter skal bygge ut psykisk helse-tilbudet for befolkningen i Nepal. Sammen med vår partnerorganisasjon CWIN Nepal skal vi etablere tjenester og systemer som skal gjøre fagkompetansen på psykisk helse i hovedstaden Katmandu tilgjengelig for hele landet, sier Ståle Stavrum, utenlandssjef i FORUT. 

Pengene skal blant annet brukes til å bygge ut tilbudet for fjernkonsultasjoner slik at fagkompetansen på psykisk helse i hovedstaden kan komme hele Nepal til gode. FORUT skal også bygge en egen sengepost for ungdom og etablere et krisemottak for jenter som har opplevd seksuell vold.

Ståle Stavrum, utenlandssjef i FORUT, med Norges strategi for å bekjempe ikke-smittsomme sykdommer. Foto: FORUT

Tabubelagt 

I Nepal som i mange andre land er psykisk sykdom fortsatt veldig tabubelagt, og syke blir feilbehandlet eller får ikke behandling i det hele tatt. Syke mennesker risikeres å bli utsatt for grove menneskerettighetsbrudd, blir feilbehandlet eller får ikke behandling i det hele tatt.

– Norske myndigheter går i front og satser på bekjempelse av ikke-smittsomme sykdommer. Vi i FORUT har fått tillit av Norad til å være med på å sette noe av dette ut i praksis i Nepal, og det er vi veldig glad for. Dette er en viktig anerkjennelse av det Innlandets bistandsorganisasjon har fått til gjennom 40 år, sier Ida Oleanna Hagen, generalsekretær i FORUT. 

Siden 2015 har FORUT og partneren CWIN drevet det eneste barnepsykiatriske fagmiljøet i Nepal. I januar 2021 sto landets første barnepsykiatriske klinikk ferdig – finansiert av FORUTs egne midler. 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT