444 mennesker er igjen på skipet «Sea-Watch 3» etter at en gravid kvinne og hennes tre år gamle datter ble evakuert. Bildet er fra redningsoperasjonen. Foto: Sea-Watch International
- Annonse -
FIVH søker fundraisere

Den humanitære organisasjonen Sea-Watch uttalte mandag (27. desember) at skipet «Sea-Watch 3»  har reddet nærmere 450 flyktninger gjennom fem redningsoperasjoner bare i julehelgen.

Organisasjonen forteller at 444 mennesker er igjen på skipet «Sea-Watch 3» etter at en gravid kvinne og hennes tre år gamle datter ble evakuert av medisinske årsaker.

Sea-Watch er en humanitær organisasjon med opprinnelse i Tyskland som har som formål å redde flyktningers liv på Middelhavet.

- Annonse -

Sea-Watch International sier på Twitter at det blåser, regner og det er mange barn ombord, og krever at EU må gi flyktningene tilgang til en trygg havn:

Kilde: Sea-Watch på Twitter

Det norske skipet «Geo Barents», som drives av Leger Uten Grenser, har fått tilgang til en havn med 558 flyktninger ombord. Skipet rapporteres å være på vei til Augusta, øst på italienske øya Sicilia.

«Sea-Watch 3» befinner seg akkurat nå lenger nord, ved kysten øst for Sicilia.

- Annonse -Frontrunner.site
Redningsskipet Sea-Watch 3 befant seg tirsdag kveld, 28. desember, øst for Sicilia. Kilde: vesselfinder.com

LES OGSÅ:

- Annonse -
- Annonse -