Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

UNESCO: 55 journalister drept i 2021. Det laveste antallet på over ti år

55 journalister og mediearbeidere ble drept rundt om i verden i 2021, ifølge UNESCO-data. Dette er det laveste årlige dødstallet på over et tiår.

Straffefrihet for drap på journalister og mediearbeidere er fortsatt utbredt: UNESCOs data viser at 87 % av alle journalistdrap siden 2006 er fortsatt ikke oppklart eller etterforsket.

«Nok en gang i 2021 betalte altfor mange journalister den ultimate prisen for å bringe sannheten frem i lyset. Akkurat nå trenger verden uavhengig, faktainformasjon mer enn noen gang. Vi må gjøre mer for å sikre at de som jobber utrettelig for å levere dette kan gjøre det uten frykt», sier UNESCOs general-direktør  Audrey Azoulay i en uttalelse ifm. offentliggjøringen av 2021-tallene, som fant sted torsdag 6. januar.

Ifølge UNESCO Observatory of Killed Journalists døde to tredjedeler av ofrene i 2021 i land der det ikke er væpnet konflikt.

UNESCO er FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon – og jobber for å sikre ytringsfrihet og sikkerhet for journalister over hele verden. UNESCO koordinerer også FNs handlingsplan for journalisters sikkerhet og spørsmålet om straffefrihet, som markerer tiårsjubileet i 2022.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT