Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Nicholas Wilkinson blir politisk rådgiver i FN-sambandet

Takket nei til gjenvalg til Stortinget. Nå skal Wilkinson jobbe for FN-sambandet og FNs bærekraftsmål.

Nicholas Wilkinson (33) ble valgt inn på Stortinget i 2017 fra Akershus, han var helsepolitisk talsperson for partiet og satt på Stortinget i helse- og omsorgskomitéen. Før stortingsvalget 2021 ble det kjent at han ikke stilte til gjenvalg.

Nå er FN-sambandet og internasjonal politikk neste stopp for Wilkinson.

Vi kjenner deg jo best som SU-leder, SV’er og Stortingsrepresentant. Hvorfor er FN og FN-sambandet rett steg videre for deg?

— Pandemien har vist oss at vi er en verden der vi alle er avhengige av hverandre. Vi må arbeide for å finne felles løsninger som FN og FN-sambandet gjør. Arbeidet på Stortinget har gitt meg kunnskap om politiske løsninger og nå kan jeg bruke denne kunnskapen til å styrke FN-sambandet og få organisasjonens mål og løsninger igjennom Stortinget og i regjering, sier Wilkinson til Transit magasin.

Nicholas Wilkinson. Foto: FN-sambandet

Du har på Stortinget vært helsepolitisk talsperson for SV. Hvilke saker ønsker du å fronte som politisk rådgiver i FN-sambandet?

— Først må jeg lære av de mange ansatte i FN-sambandet og generalsekretæren. Jeg vil jobbe med bærekraftsmålene som er målene som gir veikartet fram til en bedre verden. For eksempel jobber FN-sambandet med mål 4.7 som handler om å fremme bærekraftig utvikling med utdanning som tiltak. Staten Norge kan bli bedre og jeg vil gjerne jobbe for å få bedre politikken som følger opp dette punktet, og selvfølgelig alle de andre bærekraftsmålene.

Etter en periode på Stortinget takket du nei til gjenvalg. Du har også vært åpen om egen alvorlig sykdom og om veien tilbake. Kan du fortelle litt om valget om å forlate Stortinget?

— Jeg har vært politiker hele mitt voksne liv. Jeg er glad for at jeg kunne representere Akershus på Stortinget, men nå vil jeg gjerne jobbe mer konkret og langsiktig med saker. På Stortinget må du jobbe med svært mange saker fortløpende, men nå får jeg mulighet til å dykke ned i det viktige arbeidet som Norge og verden må gjøre, og det er å følge opp bærekraftsmålene.

Hva ser du fram til i din nye jobb i FN-sambandet?

— Treffe nye mennesker, få ny kunnskap og bedre innsikt i problemstillinger som opptar meg – dele godene, samarbeide over landegrensene og etablering av felles forståelse for de utfordringene verden står i, sier Wilkinson til Transit.

— Jeg er glad for at jeg kan jobbe for å løfte internasjonale spørsmål. Jeg har lært at politikerne på Stortinget ikke har mye tid til å jobbe langsiktig med internasjonale saker som bærekraftsmålene. Nå håper jeg at jeg kan hjelpe politikerne med kunnskap og løsninger fra FN og FN-sambandet.

Nicholas Wilkinson var leder for Sosialistisk Ungdom fra 2014 til 2016. Han ble valgt inn på Stortinget for Akershus SV for perioden 2017-2021. Han ble sykemeldt fra Stortinget våren 2018 etter alvorlig sykdom, jobbet seg tilbake, men stilte ikke til gjenvalg ved stortingsvalget 2021.

Wilkinson har en mastergrad i politisk økonomi fra University of Manchester.


LES OGSÅ:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT