Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Moderna åtte-doblet børsverdien. Pfizer 1.000 mrd kroner mer verdt siden 2019

Moderna er kursvinneren blant selskapene som har levert oss vaksiner siden 2020. Verdien har økt fra 70 milliarder til 560 milliarder kroner. Det er Aftenposten som melder dette denne uka. Kursoppgangen er dermed på ca 700 prosent.

Størst økning i aksjeverdi i antall kroner er det Pfizer som kan notere. Pfizers verdi har økt med 1.000 milliarder kroner siden utgangen av 2019, melder Aftenposten. At EU godkjente Pfizers antivirale pille, den 27. januar, ventes å gi Pfizer økte inntekter og fortsatt solid aksjeverdi.

For å utvikle vaksinen har Moderna også mottatt betydelig offentlig finansiering. Covid-19-vaksinen er selskapets eneste produkt. 

Den amerikanske regjeringen har gitt Moderna nær 10 milliarder dollar, penger som er finansiert av den amerikanske befolkningen over skatteseddelen. Pengene har gått til forskning og utvikling, og dekker nesten de totale kostnadene for den kliniske utviklingen, og til å betale for innkjøp av 500 millioner vaksinedoser. 

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT