Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Over 12.000 flyktninger er internert i leire i Libya. FN slår alarm

Tusener er internert i Libya, uten lov og dom. Libyske båter henter flyktningene før de klarer å flykte over Middelhavet. Menneskene som fanges opp havner i interneringsleire på fastlandet. Midler fra EU og Norge har lagt grunnlaget for virksomheten.

Opptøyer, menneskerettighetsbrudd, seksuelle overgrep og slaveri. Situasjonen i leirene i Tripoli er prekær. Og de er i stor grad fasilitert av europeiske – og norske – midler: – Jeg sitter fengslet i Libya. De dreper meg hvis du ikke betaler 2.500 dinarer i løpet av 24 timer, sa Touré til broren.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT