Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Flere demonstrasjoner utenfor den russiske ambassaden

SE BILDESERIE: Omlag 2.000 mennesker har markert sin motstand mot krigen foran Den russiske ambassaden i Oslo i dag.

Torsdag har flere aktører og organisasjoner demonstrert foran den russiske ambassaden i Oslo, for å markere motstand mot landets invasjon av Ukraina.

Alle foto: Marek Zagrobelny

Fra markeringen foran Den russiske ambassade i Oslo, 24. februar. Foto: Marek Zagrobelny

Organisasjonen SmåRådina som arbeider for demokrati i Russland, startet sin demonstrasjon klokken 11.

– Vi vil si nei til krigen i Ukraina, nei til krigshandlinger og nei til bombingen av ukrainske byer, sier leder Maria Stensrud til NTB.

Ifølge Stensrud vil både russere, ukrainere og nordmenn møte opp for å markere sin motstand. Hun sier demonstrasjonen kan komme til å vare hele dagen.

– Vi har vært i kontakt med politiet for å si at vi kommer til å demonstrere. Vi har ikke hatt noe kontakt med ambassaden, sier Stensrud.

Fikk dramatisk telefon

En av demonstrantene foran den russiske ambassaden er Olga Lietnieva. Hun jobber i det ukrainske justisdepartementet i Kyiv og er på ferie for å besøke ektemannen som jobber i Norge. I morgentimene fikk hun en telefon fra sin tante i byen Donetsk i hjemlandet.

– Hun tror hennes siste dag er kommet, sier en gråtkvalt Lietnieva til NTB, og at hun selv nå ønsker å flytte til Norge.

Lietnieva har også vært i kontakt med svigerfaren sin som bor i Luhansk, som frykter han ikke kommer seg ut av landet.

Fra klokken 17 arrangerte MDG, Rødt, SV, AUF og Norges Fredsråd demonstrasjon foran ambassaden.

Det rapporteres om at omlag 2.000 mennesker har markert sin motstand mot krigen foran Den russiske ambassaden i Oslo i dag.

(ARTIKKEL FORTSETTER ETTER BILDESERIE.)

(SE FLERE BILDER NEDERST PÅ DENNE SIDEN.)

Demonstrasjon i Bergen ogsåx

Leder Volodymyr Novosad i Den Ukrainske Forening i Bergen og Hordaland sier til NRK at de planlegger en demonstrasjon ved den blå steinen i Bergen sentrum klokken 15 torsdag.

Lørdag denne uken er det også planlagt flere støttemarkeringer for Ukraina i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim.

Støtte til Ukraina

Organisasjonene bak arrangementet er Ukrainsk forening for Øst-Norge, Den Ukrainske forening i Norge, Den norske demokratiforening, SmåRådina og Norges Fredsråd.

– Markeringen arrangeres for å vise at Norge støtter Ukraina mot en ubegrunnet og ensidig russisk aggresjon. Vi vil vise at befolkningen i Ukraina ikke står alene og har støtte fra det norske folk, sier Misha Tryndiuk fra Den Ukrainske Forening i Norge til NTB.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT