En WFP-distribusjon i Orlovske i Donetsk-regionen. Dette bildet er fra 2016. Foto: WFP / Deborah Nguyen
- Annonse -
FIVH søker fundraisere
- Annonse -

Både Ukraina og Russland er viktige leverandører av landbruksprodukter. Årets avling er imidlertid i stor fare i Ukraina på grunn av krigen, og sanksjoner gjør at Russland kan få vansker med eksport av sine varer.

Mer enn halvparten av matvarene som brukes av Verdens matvareprogram i sultrammede regioner kommer fra Ukraina.

– Det er allerede 276 millioner mennesker i 81 land som lider under akutt hungersnød. Verden har ganske enkelt ikke råd til en ny konflikt. President Vladimir Putins krig forårsaker ikke bare ubegripelige tragedier i Ukraina, men vil få virkninger langt utenfor landenes grenser, sier direktør Martin Frick ved Berlin-kontoret til WFP.

Flere arabiske land, deriblant Egypt, får mesteparten av kornet sitt fra Russland og Ukraina. Fattige i disse landene er svært avhengige av brød, ettersom det er subsidiert og dermed lett tilgjengelig. Eksperter i Tunisia advarer imidlertid nå om kommende prisstigninger, og landet ser seg om etter andre kilder til korn, for eksempel Argentina eller Romania.

- Annonse -
- Annonse -