Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

FN advarer: Krigen i Ukraina kan skape vansker for verdens matforsyning

Mer enn halvparten av maten som brukes av Verdens matvareprogram (WFP) stammer fra Ukraina. FN frykter store problemer med matforsyningen framover.

Både Ukraina og Russland er viktige leverandører av landbruksprodukter. Årets avling er imidlertid i stor fare i Ukraina på grunn av krigen, og sanksjoner gjør at Russland kan få vansker med eksport av sine varer.

Mer enn halvparten av matvarene som brukes av Verdens matvareprogram i sultrammede regioner kommer fra Ukraina.

– Det er allerede 276 millioner mennesker i 81 land som lider under akutt hungersnød. Verden har ganske enkelt ikke råd til en ny konflikt. President Vladimir Putins krig forårsaker ikke bare ubegripelige tragedier i Ukraina, men vil få virkninger langt utenfor landenes grenser, sier direktør Martin Frick ved Berlin-kontoret til WFP.

Flere arabiske land, deriblant Egypt, får mesteparten av kornet sitt fra Russland og Ukraina. Fattige i disse landene er svært avhengige av brød, ettersom det er subsidiert og dermed lett tilgjengelig. Eksperter i Tunisia advarer imidlertid nå om kommende prisstigninger, og landet ser seg om etter andre kilder til korn, for eksempel Argentina eller Romania.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT