Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Elise Åsnes er valgt til ny leder av Spire

Elise Åsnes ble søndag valgt inn som ny leder for Spire. Som nestledere får hun med seg Mari Jensen Aas og Lise Saga.

— Jeg er utrolig takknemlig for tilliten, og for muligheten til å få jobbe mer i organisasjonen som tar verdens miljø- og ulikhetskrise på alvor. Etter to år med pandemi gleder jeg meg til å gyve løs på nye oppgaver og løfte Spire til nye høyder, sier påtroppende leder, Elise Åsnes.

Hva slags leder er det Spire nå får?

— Spire får en leder med et stort hjerte for organisasjonen, og som brenner for en rettferdig og bærekraftig verden, sier Åsnes til Transit magasin.

Hva blir dine viktigste prioriteringer det neste året?

— Spire er en utrolig viktig aktør og stemme i samfunnsdebatten som ser dagens utfordringer på et helhetlig og strukturelt nivå. Det er viktig for meg at vi fortsetter å være denne viktige aktøren, samtidig som vi også prioriterer å sikre at organisasjonen kommer seg godt ut av pandemien.

«Tusen takk til avtroppende arbeidsutvalg ved Julie Rødje, Cari Anna Korshavn King og Elise Åsnes for sin enorme innsats for Spire som organisasjon og for alle medlemmene i den», skriver Spire i en uttalelse på egne nettsider.

— En særlig takk til Julie Rødje for en helt enorm innsats som leder de to siste årene i Spire. Du er så dyktig, og jeg er så takknemlig for deg og for alt jeg har fått lært av deg, skriver Åsnes på sin Facebook-side. — Nå gleder jeg meg masse til å jobbe videre med all den gode politikken vår sammen med flinke Lise Saga og Mari Jensen Aas som våre nye nestledere, og resten av den fine organisasjonen.

Hege Skarrud, som også har vært leder i Spire, ble under årsmøtet sist helg utnevnt til æresmedlem av Spire, etter sin hilsningstale. Skarrud er for tiden leder i Attac Norge. Foto: Spire

Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig verden. Spire er ungdomsorganisasjonen til Utviklingsfondet.

Elise Åsnes har en bachelor i utviklingsstudier, og ferdigstiller mastergraden sin ved OsloMet våren 2022. Hun har vært aktiv i Spire i flere ulike ledd og prosesser siden 2018, blant annet som nestleder for Spire siden januar 2020, og har representert Spire i FNs klimaforhandlinger.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT