Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Hege Skarrud er ny Attac-leder, etter to år som leder for Spire

Hege Skarrud er Attacs nye leder. Det bildet er fra skolestreik for klima, 2019. Foto: Kjetil Aasmundsson, Naturpress.

Lørdag 28. mars takket Hege Skarrud av som leder for miljø- og utviklingsorganisasjonen Spire. Neste uke går hun på som leder for Attac Norge.

– Attac er en viktig institusjon i arbeidet mot global urettferdighet. Det å knytte dette arbeidet tydeligere opp mot de klimaendringene som allerede er her, de tiltakene vi gjør for å løse klimakrisa, og hvordan handel, finans, skatt og gjeld er med å forsterke miljøkrisa vil stå i sentrum av mitt arbeid, sier den nye Attac-lederen Hege Skarrud til Transit magasin

Hege Skarrud erstatter Matine Kopstad Floeng som Attac-leder. Attac er en internasjonal organisasjon som har som hovedmål å innføre skatt på valutatransaksjoner. De siste årene har organisasjonen profilert seg på arbeidet med skattlegging av teknologigigantene, i tillegg til kampanjer mot skatteparadiser.

— Å gå til Attac vil gi meg muligheten til å kaste meg inn i saker som for eksempel digital økonomi, hvor Attac er enestående her i Norge. Her må vi se på både de demokratiske problemene knyttet til den digitale økonomien, men også de miljømessige, sier Skarrud til Transit.

Avtroppende Attac-leder Floeng går til stillingen som politisk rådgiver i Tekna, en arbeidstakerorganisasjon for de med mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap.

— Takk for tilliten!

Hun har ledet organisasjonen Spire i to år, og føler seg priviligert:

«Det å kunne jobbe for systemendring samtidig som jeg blir talsperson for økt karbonlagring i jordbruket, er noe jeg ikke kunne ha forestilt meg i mine villeste drømmer. Flaks for meg at det blei sånn!», sier den avtroppende Spire-leder i en Facebook-melding.

Ny leder for Spire blir Julie Christina Rødje. Spire er Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon.

«Takk for tilliten jeg har fått gang på gang av organisasjonen i forskjellige verv. Takk for alle muligheter jeg har fått. Takk for alt jeg har lært – om meg selv og faget. Og ikke minst, takk til alle de herlige menneskene jeg har møtt – både i organisasjonen og utenfor», sier Skarrud.

LES OGSÅ

1 kommentar

Kommentarer er stengt.

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT