Catharina Bu er ny generalsekretær i FN-sambandet. Foto: Siw Pessar
- Annonse -

Catharina Bu (38) kommer fra stillingen som rådgiver i tankesmien Agenda, hvor hun jobber med utviklingspolitikk, bistand og global ulikhet. Hun starter i sin nye jobb i september.

— Jeg gleder meg til å ta fatt på viktige oppgaver i en tid der internasjonalt samarbeid og FNs rolle er mer avgjørende enn på lenge, sier Catharina Bu. i en pressemelding.

— Sammen med et fantastisk lag av medarbeidere og medlemsorganisasjoner, ser jeg fram til å sette fred og sikkerhet, menneskerettigheter og bærekraftig utvikling høyere på agendaen blant barn og unge, og i den norske offentligheten

Styreleder i FN-sambandet, Anne-Cecilie Kaltenborn, er fornøyd med ansettelsen og mener Bu har de beste forutsetninger for å lede, utvikle og løfte FN-sambandets arbeid i årene som kommer:

— Bu har dybdeforståelse av FN og internasjonale spørsmål, og har et hjerte for god kommunikasjon. Dette er nøkkelegenskaper for å forstå hva som skal til for å oppfylle FN-sambandets mandat i Norge, sier Kaltenborn, som til daglig har sitt virke som administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Catharina Bu har variert erfaring fra ulike organisasjoner, og har blant annet jobbet i Redd Barna og Diabetesforbundet. Hun har en mastergrad i utviklingsstudier fra SOAS i London.

- Annonse -

Bu tar over jobben som generalsekretær etter Anne Cathrine da Silva, som 1. mai starter som leder for UiOs internasjonale sommerskole.

FN-sambandet er en uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde. Organisasjonen har som mål å øke kunnskap og engasjement om FN og internasjonalt forpliktende samarbeid, særlig blant barn og unge. FNs bærekraftsmål, menneskerettigheter, klima og miljø og fredsbevarende arbeid er viktige arbeidsområder for organisasjonen.

- Annonse -