Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Ny generalsekretær i FN-sambandet

Catharina Bu er ansatt som ny generalsekretær i FN-sambandet. Hun kommer fra stillingen som rådgiver i Tankesmien Agenda.

Catharina Bu (38) kommer fra stillingen som rådgiver i tankesmien Agenda, hvor hun jobber med utviklingspolitikk, bistand og global ulikhet. Hun starter i sin nye jobb i september.

— Jeg gleder meg til å ta fatt på viktige oppgaver i en tid der internasjonalt samarbeid og FNs rolle er mer avgjørende enn på lenge, sier Catharina Bu. i en pressemelding.

— Sammen med et fantastisk lag av medarbeidere og medlemsorganisasjoner, ser jeg fram til å sette fred og sikkerhet, menneskerettigheter og bærekraftig utvikling høyere på agendaen blant barn og unge, og i den norske offentligheten

Styreleder i FN-sambandet, Anne-Cecilie Kaltenborn, er fornøyd med ansettelsen og mener Bu har de beste forutsetninger for å lede, utvikle og løfte FN-sambandets arbeid i årene som kommer:

— Bu har dybdeforståelse av FN og internasjonale spørsmål, og har et hjerte for god kommunikasjon. Dette er nøkkelegenskaper for å forstå hva som skal til for å oppfylle FN-sambandets mandat i Norge, sier Kaltenborn, som til daglig har sitt virke som administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Catharina Bu har variert erfaring fra ulike organisasjoner, og har blant annet jobbet i Redd Barna og Diabetesforbundet. Hun har en mastergrad i utviklingsstudier fra SOAS i London.

Bu tar over jobben som generalsekretær etter Anne Cathrine da Silva, som 1. mai starter som leder for UiOs internasjonale sommerskole.

FN-sambandet er en uavhengig informasjonsorganisasjon med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde. Organisasjonen har som mål å øke kunnskap og engasjement om FN og internasjonalt forpliktende samarbeid, særlig blant barn og unge. FNs bærekraftsmål, menneskerettigheter, klima og miljø og fredsbevarende arbeid er viktige arbeidsområder for organisasjonen.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT