Tone Lindheim er ny styreleder i Kirkens Nødhjelp

- Jeg er glad og stolt over å være Kirkens Nødhjelps nye styreleder. Kirkens Nødhjelp driver et stort og viktig arbeid sammen med lokale partnere som vi skal forvalte godt. Verdens fattige trenger at vi gjør en god jobb, sier Tone Lindheim.

Lindheim har vært nestleder i Kirkens Nødhjelps styre i to år, nå rykker hun opp til ledervervet. Kjetil Aano har vært styreleder siden 2016.

— Jeg er opptatt av at vi i Kirkens Nødhjelp skal fortsette å være innovative og hele tiden lete etter måter å jobbe på der vi når flere – redder liv, bekjemper fattigdom og fremmer rettferdighet. I min nye rolle vil jeg fortsette å legge vekt på kirkelig forankring og organisasjonens identitet som trosbasert aktør innenfor humanitær innsats og langsiktig bistand.

— Det gir oss mange ganger en unik posisjon til å handle i prosjektområdene. Jeg ønsker at kirkene og organisasjonene som står bak Kirkens Nødhjelp skal være stolte over å være organisasjonens oppdragsgivere. Med Kirkens Nødhjelp er de med på en respons når nød og katastrofer rammer. Som styreleder håper jeg å kunne bygge et godt lag slik at vi som styre kan bidra i dette viktige arbeidet, sier Lindheim i en pressemelding.

Lindheim er førsteamanuensis ved VID vitenskapelige høgskole, og tidligere leder for internasjonale programmer i Misjonsalliansen. Hun har også vært utsending for Misjonsalliansen i Bolivia.