Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Gro Holstad blir ny generalsekretær i Naturvernforbundet

– Jeg vil gjerne være med og videreutvikle en organisasjon som er så viktig med tanke på de klima- og naturutfordringene vi står overfor. Det trigger meg. Jeg mener at jeg kan bidra til det, og jeg ser fram til å lære organisasjonen å kjenne, sier Holstad i et innlegg på Naturvernforbundets nettsider. – Og så er det verdibiten. For meg er det viktig å jobbe med noe jeg tror på og opplever som viktig, sier Holstad.

Holstad kommer fra stillingen som organisasjonssjef i Norges Idrettsforbund, hvor hun har jobbet siden 2019. Hun var leder i Voksenopplæringsforbundet fra 2014 til 2019, og før den tid assisterende generalsekretær i Diabetesforbundet, en organisasjon hun jobbet i i 12 år.

– Jeg tror organisasjonskunnskapen er noe av det viktigste jeg tar med meg fra idretten og de frivillige organisasjonene jeg har hatt verv i. Det handler om hvordan man forvalter engasjementet som er til stede, enten det er i idretten eller i Naturvernforbundet. Å forstå og respektere dette, er helt avgjørende, sier Holstad.

Holstad tar over som generalsekretær 15. august etter en overgangsperiode sammen med avtroppende generalsekretær Maren Esmark.

– Vi landet på Gro Holstad fordi hun framstår som en trygg, profesjonell og ambisiøs leder med sans for struktur og rolleforståelse, som vi oppfatter treffer godt med Naturvernforbundets verdier og grunnsyn, sier Truls Gulowsen, leder i Naturvernforbundet.

Holstad etterfølger Maren Esmark som har vært i jobben som Naturvernforbundets generalsekretær i ti år. Esmark går over i jobb i NVE, hvor hun blir seksjonssjef for energibruk og europeiske rammebetingelser.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT