Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Studie: Europa vil få mindre nedbør

Europa kan få tørrere somre og vintre i framtida, går det fram av en klimastudie fra tyske meteorologer om tørke på kontinentet.

I studien, som er gjennomført av det tyske meteorologiske instituttet DWD, heter det at det med tida vil bli mindre nedbør i Middelhavsregionen, avhengig av hvor langt den globale oppvarmingen går.

DWD skriver også at det er fare for mer tørke i sentrale og særlige vestlige deler av Europa.

Klimatologene framhever at det har vært utbredt tørke i Europa siden i vår, noe som har hatt stor innvirkning på vannlagrene og landbruket, og tvunget fram restriksjoner på bruken av vann.

Våren i den sentrale Middelhavsregionen var den fjerde tørreste siden 1901. I sommer har både Spania, Portugal og Italia slått alarm om tørkeproblemer.

Enkelte steder på kontinentet var det tørke også i vinter, blant annet i Nord-Italia.

Meteorologene mener det de neste tre månedene kan bli tørke i store deler av Europa. Foreløpige beregninger tilsier nemlig at kvartalet vil bli tørrere enn snittet for samme kvartal i perioden 1991–2020.

Det har de siste månedene vært for lite nedbør i nesten alle de elleve regionene i Europa som studien omhandler. Unntakene er Skandinavia og de baltiske landene.

(©NTB)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT