Perus president Pedro Castillo pustet raskt nytt liv i de diplomatiske relasjonene til Vest-Sahara etter fjorårets valgseier, men etter elleve måneder snur hans regjering, og ser heller til Marokko, som okkuperer store deler av territoriet. Dette bildet er fra februar 2022. Foto: Wikimedia / Presidencia Perú / CC BY-SA 2.0
Avgjørelsen ble tatt etter en nylig telefonsamtale mellom Perus utenriksminister Miguel Rodriguez Mackay og hans marokkanske motstykke Nasser Bourita, heter det i en uttalelse fra peruansk hold. Flere andre har snudd i Vest-Sahara-konflikten de siste årene, blant dem USA og Spania.
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

Tips: Abonnement på Transit magasin gir automatisk tilgang til alt innhold på Naturpress.no, uten ekstra kostnad.