President João Lourenço håper på gjenvalg i Angola, men mange av landets innbyggere har mistet troen på den tidligere frigjøringsbevegelsen MPLA og spør hvor det blir av inntektene fra landets oljerikdom. Foto: Wikimedia / João Santa Rita - VOA / Public Domain
Meningsmålingene tyder på uvanlig jevnt løp mellom sittende president João Lourenço og MPLA, partiet som har styrt det oljerike, men fattige landet siden de var en frigjøringsbevegelse og løsrivelsen fra Portugal i 1975. MPLA utfordres nå av en allianse av opposisjonspartier med Adalberto Costa Júnior i spissen, lederen av Unita, partiet med røtter i opprørsbevegelsen som i mange år kjempet mot MPLA. Partiet som sikrer seg flertallet av de 220 representantene i nasjonalforsamlingen, utpeker den neste presidenten. Køer Rundt 14 millioner av landets 33 millioner […]
For å lese denne må du ha Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

Allerede abonnent? log in

Tips: Abonnement på Transit magasin gir automatisk tilgang til alt innhold på Naturpress.no, uten ekstra kostnad.