Lourenço og MPLA håper å styre videre i Angola

Millioner av angolanere gikk onsdag til valgurnene, og for første gang på snart 50 år er det en viss spenning knyttet til resultatet.

Meningsmålingene tyder på uvanlig jevnt løp mellom sittende president João Lourenço og MPLA, partiet som har styrt det oljerike, men fattige landet siden de var en frigjøringsbevegelse og løsrivelsen fra Portugal i 1975. MPLA utfordres nå av en allianse av opposisjonspartier med Adalberto Costa Júnior i spissen, lederen av Unita, partiet med røtter i opprørsbevegelsen som i mange år kjempet mot MPLA. Partiet som sikrer seg flertallet av de 220 representantene i nasjonalforsamlingen, utpeker den neste presidenten. Køer Rundt 14 millioner av landets 33 millioner […]

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
832FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT