Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Anne Bergh er ny generalsekretær i Røde Kors

– Jeg gleder meg til jobben i Røde Kors og til å være med å utvikle Røde Kors sin samfunnsrolle videre. Jeg går til denne jobben med både ydmykhet og entusiasme, sier Anne Bergh.

Bergh begynner i jobben 1. november. Hun er ansatt i en åremålsstilling på seks år.

– Vi opplever en utfordrende tid og en klimakrise med store humanitære konsekvenser. Da trenger vi et sterkt Røde Kors både hjemme og ute. En krig i Europa, som har vidtrekkende og dramatiske konsekvenser for mennesker i store deler av verden, har gjort behovet for Røde Kors tydelig. Røde Kors trengs som talsperson og som humanitær kraft, sier Bergh i en pressemelding.

– Røde Kors er også en svært kompetent, tydelig og synlig beredskapsaktør, som bidrar til trygghet i lokalsamfunnet og redder liv. Store hendelser som skredet i Gjerdrum, pandemien og krigen i Ukraina har på nytt vist verdien av den lokale frivillige beredskapsinnsatsen, sier Bergh.

Nåværende generalsekretær Bernt G. Apeland vil fortsette i stillingen ut oktober 2022:

– Jeg vil for alltid være takknemlig for muligheten og erfaringen jobben som generalsekretær i Norges største frivillige, humanitære organisasjon har gitt meg. Med de store humanitære utfordringene vi har håndtert i disse seks årene har jeg hatt en av de mest spennende og utfordrende jobbene i Norge, sa avtroppende generalsekretær Apeland da han informerte om at han ikke forlenger sitt åremål.

Anne Bergh har jobbet med internasjonalt arbeid, folkehelse, humanitær rett, organisasjonsutvikling og strategiarbeid over mange år; inkludert ti år i Røde Kors nasjonalt og internasjonalt og tretten år ved Folkehelseinstituttet i Oslo.

– Jeg er veldig glad for at Anne har takket ja til denne utfordringen. Med sin bakgrunn som leder fra både internasjonalt arbeid, Røde Kors og folkehelse, var hun den klart beste kandidaten, sier Røde Kors-president Thor Inge Sveinsvoll.

Bergh har hovedfag fra Institutt for kulturstudier ved Universitetet i Oslo, har gått Sjefskurset på Forsvarets høyskole og er i dag ansatt som fagdirektør og leder for klynge for global helse ved Folkehelseinstituttet.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT