Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Norge gir 25 millioner i nødhjelp etter flomkatastrofen i Pakistan

– Norge bidrar med 25 millioner kroner etter flomkatastrofen i Pakistan, for å støtte nødhjelpsarbeidet og matsikkerhet for de som er rammet i denne akutte fasen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Store områder av Pakistan ligger under vann som følge av landets verste flom i nyere tid. Ifølge FN er over 33 millioner mennesker rammet og det rapporteres om at over 1100 mennesker kan være omkommet. 

– Befolkningen i Pakistan lider under en klimakatastrofe av dramatiske dimensjoner. Innsatsen til pakistanske myndigheter, FN-systemet og internasjonale organisasjoner er avgjørende for effektiv og god humanitær respons, sier Huitfeldt i en pressemelding.

Norge bidrar med om lag tre millioner kroner gjennom FNs nødhjelpsfond (CERF), sju millioner kroner til Kirkens Nødhjelp og fem millioner kroner til Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåne-foreninger (IFRC).

Kirkens Nødhjelp sin respons går hovedsakelig til vann-, sanitær- og hygienetiltak i lokalsamfunnene som er rammet av flommen. I tillegg bidrar Norge med ti millioner kroner til Verdens matvareprogram (WFP).

Flommen har gått verst utover befolkningen i de sørlige og vestlige regionene Sindh, Khyber Pakhtunkhwa og Baluchistan. FN rapporterer at over 650.000 hus og 17.000 skoler er helt eller delvis ødelagt. Flommen har gått hardt utover landbruksområder og infrastruktur i de utsatte områdene.

– Flommen har vasket bort landsbyer og gjort store skader i en allerede krevende økonomisk situasjon i Pakistan. Behovene for mat, rent vann og husly er akutte, sier Huitfeldt.

FN er i gang med å koordinere og å gi humanitær bistand til ofrene for flommen, sammen med pakistanske myndigheter og internasjonale organisasjoner.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT