Ny grunnlov kan bli nedstemt i Chile

Den 4. september skal det chilenske folk gå til urnene for å stemme over om landet skal få en ny grunnlov. Meningsmålingene i dag vitner om at det slett ikke er sikkert at ja-siden vinner. Latin-Amerikagruppene i Norge er håpefulle, men bekymret for hva som skjer dersom nei-siden får flertall.

- Det har vært en demokratisk øvelse for Chile, hvor landet har forsøkt å ta et oppgjør med arven fra Pinochets diktatur samt sikre grunnleggende sosiale rettigheter til folket, sier Irribarra, nestleder i LAG.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,432FansLik
499FølgereFølg
832FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT