Spesial: Hva skjer med Sør-Sudan? Med Maren Sæbø

Hva skjer med verden? med Nik Brandal og Bjørnar Østby.

Det er tid for høstens første spesialepisode. Bjørnar har fått med seg Norges etter vår mening beste Afrika-journalist – Maren Sæbø – til å snakke om hva som skjer i Sør-Sudan. Med Marens hjelp blir vi kjent med det unge landets traumatiske historie, og Marens egne opplevelser fra denne. I den forbindelse får vi også høre fra hennes tur til landet i mai og juni i år, hvor hun rapporterte fra flere av landets mest kriserammede områder. Vi rekker dessuten å sveipe innom alt fra proto-stater og geriljabevegelser til mat- og transportkriser og norsk Afrika-dekning. Dette og mer i denne spesialepisoden av Hva skjer med verden.

Hva skjer med verden? er podkasten for deg som er interessert i det som rører på seg innen internasjonal politikk, krig og fred (og alt røret midt imellom). Med Bjørnar Østby, Nik Brandal og resten av fagstaben ved institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner ved Oslo Nye Høyskole.

Podkasten gjengis i Transit magasin med tillatelse fra ONH.