Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation
Webinar about Norec’s grant for exchange cooperation

Klimaaktivist Penelope Lea på FNs generalforsamling

En gruppe UNICEF-ungdommer arbeider neste uke i New York. Penelope Lea skal også møte klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Den 77. sesjonen av FNs generalforsamling åpnes 13. september, i FNs hovedkvarter i New York.

Klimaaktivist og UNICEF-ambassadør Penelope Lea (18) er en av få utvalgte ungdommer som får møte UNICEFs toppsjef E.D. Russel i New York, for å gi innspill til videre klimaarbeid. Lea dro denne uken til New York, blant annet for å være til stede under hele FNs generalforsamling (UNGA), hvor hun også skal møte klima- og miljøminister Espen Barth Eide. I møtet med Barth-Eide kommer Lea til å dele erfaringer og stille krav til Regjeringen, som et ledd mot høstens store klimatoppmøte COP27, hvor de begge skal delta.

Frem til 22. september vil Lea jobbe tett med andre ungdoms-aktivister fra hele verden i New York. 

Attenåringen er en av svært få aktivister som får muligheten til å påvirke noen av verdens viktigste ledere med sitt klimabudskap, og selv er hun ikke i tvil hva som er viktigst fremover.

– Akkurat nå holder det ikke å stanse videre klimaendringer, vi må forberede oss best mulig på de endringene som kommer. Vi barn og unge trenger at de voksne lager motstandsdyktige lokalsamfunn. Vi er også helt avhengig av at land som Norge er med på å fremme solidariske endringer og går foran som et godt eksempel.

Uken i New York skal også brukes på å knytte tette bånd til barne- og ungomdsaktivister fra hele verden, på UNICEFs globale samling «Youth Advocates Mobilization Lab». UNICEF jobber hardt for at de som bestemmer skal forstå klimakrisen som en barnerettighetskrise, samtidig som de får opp farta i klimaomstillingen. Samlingen er en av flere tiltak fra UNICEF, for å løfte unges stemmer inn i de store, viktige debattene.

– Vi har en rett til å bli hørt, for det er tross alt vi som skal leve lengst på denne kloden, sier Lea.

Denne artikkelen er basert på en i hovedsak uredigert pressemelding fra UNICEF.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT