17 mennesker er funnet omkommet i Middelhavet etter båtforlis i natt

To tragedier i Middelhavet i natt, på Egeerhavet mellom Tyrkia og Hellas.

En båt med 40 mennesker om bord sank utenfor Lesvos i natt. Dette var nord-øst på øya utenfor Patelidi. Båten hadde satt ut fra Tyrkia i hardt vær. Søk og redning er igangsatt og det letes etter de om lag 16 savnede menneskene. 17 mennesker er funnet omkommet i Middelhavet og minst 14 er fortsatt savnet. Så langt er alle de druknede og de 9 overlevende unge kvinner. Det er uvisst om alle de resterende savnede fra denne båten er kvinner.

Også et annet forlis fant sted på den andre siden av Egeerhavet, onsdag kveld: På øya Kythira, sør for Peloponnes-halvøya, forliste en seilbåt med rundt 95 flyktninger – båten ble slått inn i en klippe i sterk vind. To personer ble funnet døde torsdag morgen. Redningsarbeidere og beboere klarte å få 80 mennesker i sikkerhet.

Det rapporteres om sterk vind og høye bølger mange steder på Egeerhavet nå. Det er typisk for årstiden, men allikevel velger mange flyktninger å sette ut på den farlige reisen. Ofte i båter som ikke er bygget for en slik reise.

I følge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) er 1209 mennesker bekreftet døde på flukt over Middelhavet så langt i år. Mørketallene antas å være store.