Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Klimaaktivister kastet potetmos på Monet-maleri

Tyske klimaaktivister kastet potetmos på et kjent Claude Monet-maleri, før de limte seg fast til veggen. Dette skjedde på et museum i Potsdam, sørvest for den tyske hovedstaden Berlin.

— Hva er verdt mer for alle – kunsten eller livet? Monet elsket naturen og fanget dens skjøre skjønnhet i verkene sine. Hvorfor er mange flere redde for at et av disse bildene skal bli skadet enn for ødeleggelsen av selve verdenen vår? spør klimaaktivistene i Letzte Generation på Twitter, søndag ettermiddag, 23. oktober.

Ifølge byrået DPA skjedde potetmos-kastingen på Museum Barberini i Potsdam. Claude Monet var en fransk impresjonistisk maler, som var mest aktiv mot slutten av 1800-tallet.

– Vi lar dette Monet-maleriet være scenen og det offentlige være publikum. Hvis det som skal til er et maleri med potetmos smurt over seg eller tomatsuppe kastet på seg for at samfunnet skal huske at fossil energi tar livet av oss: Da gir vi dere potetmos på et maleri! lyder en uttalelse fra organisasjonen.

Det var kunstverket «Høystakk» som fikk potetmos påsmurt, opplyser museets talsperson. Maleriet hang bak en glassplate og blei ikke skadet.

Forrige uke var det den britiske organisasjonen Just Stop Oil som kastet suppe på et Van Gogh-maleri på Nasjonalgalleriet i London. Maleriet, som var dekket av glass, ble ikke skadd i aksjonen. «Solsikker» er navnet på to serier av malerier den nederlandske kunstneren malte på slutten av 1800-tallet. De er blant de mest kjente maleriene til den nederlandske kunstneren.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT