Gruvegiganten Glencore fløy bestikkelsespenger til Afrika med privatjet

Gruve- og oljeselskapet Glencore må betale 280 millioner pund for å ha brukt bestikkelser for å styrke oljefortjenesten i fem afrikanske land, ifølge domstol. Konsernet, som også eier nikkelverket i Kristiansand, har en trøblete fortid.

Representanter for Glencore ble brukt til å transportere kontanter til korrupsjonsformål i Nigeria, Kamerun, Elfenbenskysten, Ekvatorial Guinea og Sør-Sudan. Offentlige tjenestemenn var mottakere av bestikkelsespengene.

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? log in

Velg mellom

Årsabonnenter får alltid rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi. Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
858FølgereFølg
- Annonse -

SISTE NYTT